(Online) Psychologische Coaching

Uiteenlopende klachten kunnen in de loop van de tijd steeds meer jouw leven, en je algemeen functioneren zijn gaan beïnvloeden. Het gaat niet altijd om één specifieke klacht, het kan ook ervaren worden als ‘het gevoel vast te zitten’. Psychologische coaching helpt je inzicht te krijgen in deze gevoelens en je te leren een positieve verandering teweeg te brengen. Welke reden er ook is om klachten aan te pakken of jezelf te willen versterken, er is geen reden om niet het beste uit jezelf te halen.

WAAROM PSYCHOLOGISCHE COACHING

Coaching en begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling:

  • Wie ben ik / Wat wil ik / Wat kan ik
  • Moeite met keuzes maken (werk, toekomst, relaties)?
  • Balans vinden in werk/privé
  • Wat is voor jou ‘het optimale leven’?
  • Levensfasevragen en keuzestress
  • Meer bewustwording van eigen patronen

Psychologische begeleiding voor klinische hulpvragen op het gebied van:

  • Stress- en spanningsklachten

Bij langdurige overbelasting kunnen er stress- en spanningsklachten ontstaan, vaak is er dan sprake van: (voortdurend) piekeren, overweldigende emoties zonder specifieke aanleiding, prikkelbaarheid, vermoeidheid en slaapproblemen.

  • Somberheid en stemmingsklachten

Je hebt last van een sombere gedeprimeerde stemming, je voelt je geestelijk en lichamelijk uitgeput, je hebt last van slaapproblemen, schuldgevoelens en misschien ervaar je zelfs wel een gevoel van schaamte. Als je langdurig last hebt van een sombere stemming gaat dit je leven beinvloeden, je kunt je steeds moeilijker concentreren en beslissingen nemen wordt lastiger.

  • Angst, onzekerheid of een gebrek aan zelfvertrouwen 

Angst en onzekerheid uiten zich door het gevoel dat je voortdurend twijfelt aan jezelf, onzeker en terughoudend bent in sociale- en/of werksituaties. Soms treedt hierdoor vermijding van  specifieke situaties op waardoor je steeds minder gaat ondernemen of je durft niet voor jezelf op te komen. Angst en onzekerheid kunnen gepaard gaan met een streven naar controle en/of perfectionisme, de lat steeds hoger voor jezelf leggen waardoor de kans op teleurstelling en het gevoel van falen alleen maar toeneemt. 

 HOE

Psychologische coaching, zowel face-to-face als online via Skype, wordt ingezet om de klachten die je ervaart aan te pakken en de doelen die je nastreeft te behalen. Waar wil je heen, wat wil je bereiken, wat wil je overwinnen en waar wil je het allerliefste in je leven staan? Om van een -2 naar +2 te bewegen is het nodig bepaalde persoonlijke veranderingen en uitdagingen aan te gaan. Met als uiteindelijke doel dat je weer stevig in het leven staat met een optimistische blik naar de toekomst.

In een aantal gesprekken gebruiken we inzichtgevende vragen en maken we gebruik van cognitieve gedragstherapie. Het vergroten van zelfkennis in terugkerende patronen is essentieel om te kunnen groeien. Tijdens het intakegesprek maken jouw hulpvraag eerst concreet.  Wat wil je bereiken? Wat wil je doen? Waar wil je uitkomen? Hierna  gaan we daarmee stap voor stap aan de slag in de gesprekken.
Meteen starten? Wij hanteren geen wachtlijst, bel/mail gerust voor een intakegesprek. Online begeleiding kan een drempel van direct contact weghalen en kan tevens in de avonduren en wanneer het jou het beste uitkomt worden ingepland. Mail gerust voor een kennismakingsgesprek en om samen te bekijken of ik je bij jouw hulpvraag kan begeleiden.

Psychologische coaching Kosten
Sessie van 60 minuten

€ 60,00 (incl. 21% BTW)

Online coaching via Skype (45,- incl 21% BTW)

Locatie  
Haarlem Wilhelminastraat 53 – Coachhuis
 

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X