Runningtherapie

Door langdurige overbelasting kan er mentale en fysieke uitputting ontstaan. Hardlopen biedt de mogelijkheid om mentale klachten te verminderen in combinatie met het fysiek versterken van je lichaam. Hardlopen helpt om je mentaal sterker te worden en geeft je een hernieuwd gevoel van kracht en ontspanning. Hardlopen helpt om een positieve houding te ontwikkelen ten opzichte van jezelf en doet stress- en stemmings gerelateerde klachten afnemen.

‘Kom uit de wachtstand van je leven en start running!’

WAAROM RUNNINGTHERAPIE
Door hardlopen word je rustiger in je hoofd omdat je minder piekert, je maakt endorfine (lichaamseigen pijnstiller en gelukshormoon) aan, het geeft een sterk en voldaan gevoel, fysieke inspanning zorgt ervoor dat je beter gaat slapen, actiever wordt en je sterker in je lichaam gaat voelen. Het vertrouwen in jezelf en je lichaam komt weer terug. Runningtherapie is geschikt als je last hebt van stress- en spanningsklachten, sombere/depressieve stemming, lusteloosheid, chronische vermoeidheid, piekeren, onzekerheid en een laag gevoel van zelfvertrouwen.

 • Afname stress en spanningsklachten
 • Verbeteren slaapkwaliteit
 • Verbeteren stemming
 • Versterking vertrouwen in eigen kunnen
 • Rust en ontspanning door afname piekeren
 • Versterken fysieke conditie
 • Gewichtsafname

HOE
Bij individuele runningtherapie wordt er op basis van een persoonlijk startniveau een loopprogramma gemaakt wat bestaat uit 6 wekelijkse loopsessies (totale sessie 75 min). De loopsessies worden gecombineerd met therapeutische interventies waardoor inzicht in de huidige klachten en verbetering hiervan teweeg wordt gebracht. 

Wil jij je fysiek en mentaal sterker voelen omdat je je uitgeblust voelt door dagelijkse stressvolle omstandigheden? Dan is runningtherapie geschikt voor jou! En voor bedrijfsrunning maken we graag een voorstel op maat! Zo kun je jouw collega’s ook aan het hardlopen krijgen!

VERGOEDINGEN

 • Runningtherapie valt onder eigen vergoeding, zie hiervoor kosten. Enkele verzekeraars vergoeden een gedeelte
 • ONVZ en De Friesland vergoeden runningtherapie tot een bepaald maximum. Bij De Friesland is de vergoeding € 375,- (alleen nog bij AV Optimaal in 2014). Kijk goed wat je polis in deze vermeldt. Als je twijfelt, bel dan je ziektekostenverzekeraar.
 • Soms kan runningtherapie vergoed worden als het een onderdeel vormt van een integraal beweeg- en gezondheidsprogramma.
 • Soms vergoedt je werkgever de kosten (gedeeltelijk) als runningtherapie onderdeel is van je re-integratietraject om terug in het werk te komen. Soms mag je het financieren uit je persoonsgebonden scholingsbudget. Je kan het altijd overleggen met je werkgever.

YOGA & RUNNING

De combinatie van running met yoga oefeningen biedt het beste van beide om stress en spanningsklachten te lijf te gaan. Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben op het gebied van yoga. Door inspanning (aanmaak van endorfine) te combineren met ontspanning door yoga/ontspanningsoefeningen (Hathayoga) ontstaat er een optimale manier van opgaan in het moment en het effect van hardlopen. Doordat je bewuster wordt van je lichaam voel je je eigen behoeften en grenzen beter aan, zowel fysiek als mentaal.

Yoga en running wordt zowel individueel als in groepsverband ingezet. De opbouw van de training bestaat uit running afgewisseld met yoga oefeningen die geschikt zijn om te ontspannen.  In oktober start hiervoor een nieuwe groep, klik hier om naar het contactformulier te gaan om je aan te melden.

TIJDEN

Individuele runningtherapie wordt in overleg afgesproken, zowel tijden als locatie kunnen persoonlijk worden afgestemd (Haarlem/Amsterdam).

Vanaf 1 oktober starten we op de zaterdagochtend (09.30 – 10.45) met een Running & Yoga groep (max 8 personen). Voor meer informatie meld je hier aan het contactformulier, dan houden we je op de hoogte van de start van de groep.

KOSTEN

Runningtherapie individueel / Running & Yoga individueel: € 60 – 75 minuten
Eén op één te Haarlem: Amsterdamse Waterleidingduinen, Eerste Leijweg  (ingang Oase in Vogelenzang)
Of in overleg op een locatie naar jouw keuze. De reiskosten komen dan bovenop het tarief. Ik kom graag naar je toe!

Running & Yoga groep: € 15,00 – 75 minuten
Een groep te Haarlem: Amsterdamse Waterleidingduinen, Eerste Leijweg (ingang Oase in Vogelenzang)
Deze doorlopende groepstraining is standaard op woensdagavond (Runningtherapie)  en zaterdagochtend (Running & Yoga). Hier kan iedereen zich voor inschrijven. Een groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

Running & Yoga groep strippenkaart : € 125,- voor 10 keer 75 minuten
Doe je voordeel met de strippenkaart. Zo heb je een stok achter de deur om wat vaker te gaan en vol te houden waar je aan bent begonnen.  De strippenkaart is 5 maanden geldig én je hebt het voordeel van 2 lessen gratis.

Klik hier om je in te schrijven voor één van bovenstaande opties.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X