Vertrouwen, is dat vasthouden of loslaten?

IMG_8226
 

Vertrouwen op de uitkomst waarvan je nu nog niet weet hoe die zal zijn. Onzekerheid en vertrouwen gaan een rol spelen wanneer we ergens voor kiezen waarvan we niet weten of dat in de toekomst de juiste keuze is. Zijn de keuzes die je vandaag maakt morgen nog net zo wijs? Soms is loslaten alles wat je kan doen met dat wat je toch al niet langer vast kon houden. 

En dan doen we het: Springen in het diepe, omdat een keuze of verandering vandaag goed voelt. Zekerheid behoedt ons voor het vervelende gevoel van controle verlies, liever blijven we in de vertrouwde comfortzone. En toch, als je alles dan onder controle hebt, ontstaat die drang naar verandering en vernieuwing.

Wanneer heb jij voor het laatst een sprong in het diepe gewaagd? Voor mij begon de aanloop van de sprong een aantal maanden geleden midden in de nacht in Vietnam. Het idee om voor mezelf te starten waarbij ik psychologische begeleiding zou gaan combineren met sport. Het voelde als springen met ogen open. Een vrije val waarin je niet anders kan dan vertrouwen dat je veilig landt.

Dat is exact wat YogaExperienceHaarlem is: samen met jou werken aan de sprong en durven vertrouwen dat je na de vrije val op beide benen terecht komt, ook al voelt dat tijdens het springen nog niet zo!

Ik kan iedereen aanmoedigen om eens een sprong in het diepe te wagen! Het is namelijk exact waardoor YogaExperienceHaarlem is ontstaan, wat YogaExperienceHaarlem ís. Op jezelf vertrouwen, is dat vasthouden of loslaten? Het heeft vooral te maken met je bang, moedig maar bovenal springlevend voelen!

 Joanneke Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X